Második kerületi pedagógiai szolgáltató központ logó

MÓDSZERTÁR

KMOP-3.3.4-A
Játszva a zöld világért kiadvány letöltése

 Mit kezdjünk a hulladékkal? Ötletek játékok és képek készítésére

 Jeles napok gyűjteménye, játékok

A gyermekkori elhízás és annak veszélyei
Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D., a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke, a Szent Imre Kórház igazgató főorvosának előadása
A gyermekkori elhízás gyakorisága hazánkban is növekvő tendenciát mutat. Ennek okai szerteágazóak, azonban legfontosabb tényezői a kalóriadús, főleg szénhidrátokat és zsírokat tartalmazó étrend (pl. chipsek, édességek), illetve a mozgásszegény életmód. Ebben sajnos szerepet játszik a számítógép-használat egyre nagyobb elterjedése, illetve a tv- nézésre fordított egyre hosszabb időtartam. A gyermekkorban kialakuló elhízás sajnos olyan, a felnőttkorra jellemző betegségeket okozhat, mint a magasvérnyomás betegség, a cukorbetegség, vérzsír eltérések. A kezelés legfőbb eleme a megelőzés, amely magában foglalja az egészséges, zöldség és gyümölcsben gazdag táplálkozást, és a hetente legalább háromszor 20 percig végzett testmozgást.
 

 „Ez az icike-picike mind megette!”
Kreisz Andrea dietetikus előadása
A táplálkozási szokások gyermekkorban alakulnak ki, s rögzülnek. Rajtunk, felnőtteken múlik, hogy mit tanítunk, mutatunk e téren csemetéinknek. De vajon tudjuk, hogy mit, mennyit és mikor tegyünk a tányérra, hogy fejlődő szervezetük minden szükséges tápanyagot megkapjon?!

 

weboldal készítés -
1024 Budapest, Keleti Károly utca 37. - Tel./Fax: 325-0403, 336-0196 - E-mail: